Опис
Детальніше
Шоколадна курага — це курага, яку ще можна зустріти під назвою «органік», сушена просто неба в традиційний спосіб, не містить жодних консервантів. Вона не блищить, має приємний аромат та смак, що нагадують шоколад. Якщо ви ще не куштували шоколадної кураги, варто спробувати, вона стане вашим фаворитом.
Переваги сушеної кураги «органік»
Ви зустрічали різні типи кураги: жовтувату, як турецька, оранжеву, ледь не червону, як узбецька, а шоколадна — вона темно коричнева.
Як ми вже писали в інших статтях про курагу, є два способи сушіння: промисловий та традиційний. Промисловий передбачає використання консерванту діоксиду сірки, який зберігає колір та продовжує термін придатності продукту, тоді як традиційний — використовує сонячне тепло та гарячі потоки вітру для помірного, але тривалого, сушіння абрикосів. На сонці абрикос висихає та "засмагає", отримуючи колір шоколаду. Цікаве порівняння абрикоса з шоколадом, скажете, але смак зовсім інший, не такий, як у вже звичної турецької кураги, з нотками шоколаду та карамелі.
Позбутися більшої частини залишків діоксиду сірки можна шляхом замочування сухофруктів та зокрема кураги у теплій воді. Але замочування не видалить сірку, яка вже хімічно зв’язалася з фруктами під час обробки. Тому курага шоколадна, висушена на сонці, стає оптимальним вибором для людей, які чутливі до сульфітів, для дітей, у яких організм часто реагує на хімічні домішки. З власного досвіду скажемо так, деяких дітей обсипало на будь-яку курагу яскравого кольору, але не на шоколадну. Її діти їли по кілька в день і без алергічних реакцій на шкірі. Отже, не дарма шоколадну курагу називають «органік».
Користь кураги різних типів сушіння
Проведені дослідження кураги, висушеної різними способами показали, що незалежно від способу сушіння більшість вітамінів, мікро- та макроелементів зберігається. Значно знижуються у кількості водорозчинні вітаміни (групи В, С, РР, Н) через випаровування з плодів води. Наприклад, вітаміну С у свіжих абрикосах у 35 разів більше, ніж у сушених.
Найбільше у куразі вітамінів:
- Е — 28% — як жиророзчинний вітамін, є потужним антиоксидантом, корисний для серця та судин, для здорової шкіри, допомагає роботі імунної системи, корисний для очей та навіть для репродуктивного здоровʼя жінок та чоловіків
- В3 — 21% — водорозчинний вітамін, який організм не запасає, а використовує для перетворення в енергію. Корисний для нервової системи, для шкіри, покращує мікроциркуляцію крові, допомагає знижувати холестерин, є антиоксидантом, важливий для нормальної роботи мозку та допомагає підтримувати пам’ять та концентрацію
- А — 19,5% — жиророзчинний вітамін, який корисний для зору, імунітету, для гарної шкіри, необхідний для формування кісток, зубів та інших тканин, тому важливий для дітей. Бере участь в утворенні сперми у чоловіків, та важливий для менструального циклу у жінок. Крім того, має антиоксидантні властивості.
- бета-каротину — 16% — який в нашому організмі перетворюється у вітамін А, до того ж має сильну антиоксидантну дію
- В5 — 10% — є водорозчинним вітаміном, який допомагає боротися зі стресом, покращує шкіру та волосся, знижує рівень холестерину, допомагає організму перетворювати їжу в енергію
- В6 — 8,3% — є також водорозчинним, корисний для нервової системи, покращує когнітивні функції, знижує ризик серцево-судинних захворювань, важливий для профілактики анемії, зменшує симптоми ПМС, важливий для здорової шкіри
та мікроелементів:
- міді — 20% — яка важлива для здоров’я кісток та сполучної тканини, запобігає розвитку анемії, має антиоксидантну дію, підтримує імунітет, беручи участь у виробництві лейкоцитів, потрібна для здоровʼя серця, шкіри, волосся
- заліза — 15% — яке бере участь у синтезі ДНК, виробництві енергії, необхідне для імунітету, для роботи мозку, синтезу гормонів, забезпечення киснем клітин, важливе для краси шкіри, волосся та нігтів
- магнію — 8% — необхідний для здоров’я серця, для нормалізації артеріального тиску, для зміцнення кісток, для роботи мʼязів та нервової системи, регулює рівень цукру в крові, важливий для імунітету, покращує сон, зменшує відчуття тривоги
- фосфору — 5% — необхідний в першу чергу для кісток та зубів, для виробництва енергії, підтримки нормального рівня pH в організмі, для скорочення мʼязів, бере участь у роботі ферментів та гормонів, засвоєнні вітамінів
Користь кураги безсумнівна. Це продукт, який варто включити у повсякденний раціон, чергуючи види кураги за способом сушіння.
Де купити шоколадну курагу?
Малоймовірно побачити шоколадну, органічну курагу на полицях супермаркетів, а от у магазинах органічної продукції чи в спеціалізованих інтернет-магазинах вона представлена різних виробників. У нашому магазині ви можете купити шоколадну курагу, висушену просто неба, на сонці та у затінку дерев, без додавання консервантів, виготовлену в Узбекистані. Натуральний продукт, відбірний та якісний.
Також можете замовити й інші види кураги, яких на нашому сайті представлено 6 — різних сортів та різного способу сушіння:
- курага Джамбо сушена, турецька
- курага узбецька сушена
- курага узбецька розпарена
- курага шоколадна узбецька
- урюк узбецький сушений «Кандак»
- урюк узбецький розпарений
Ви можете замовити курагу з Узбекистану, з Туреччини у нас на сайті або завітати до наших магазинів Mindal у ЦУМі та на Печерському ринку в м. Києві.
Склад: курага сушена, без консервантів.
Рекомендації до споживання: перед вживанням бажано замочити в гарячій воді на 2-3 хв.
Термін придатності: 12 міс.
Зберігати за температури ≤18°C та відносній вологості повітря не більше 75 %.
Поживна цінність | ||
---|---|---|
Порція: 1 плід (16 г) | ||
Порцій на 100 г: близько 6 шт. | ||
На 100 г | % добової норми* | |
Енергетична цінність | 241 ккал | 12 % |
Білки | 3,4 г | 7 % |
Жири | 1 г | 1 % |
Вуглеводні | 63 г | 21 % |
Бета-каротин | 2,16 мг | 16 % |
Вітамін А RAE | 180 мкг | 19,5 % |
Вітамін А IU | 3600 iu | |
Вітамін В1 | 0,015 мг | 1,2 % |
Вітамін В2 | 0,074 мг | 5,9 % |
Вітамін В5 | 0,516 мг | 10 % |
Вітамін В6 | 0,143 мг | 8,3 % |
Вітамін В4 | 13,9 мг | 2,5 % |
Вітамін С | 1 мг | 1 % |
Вітамін Е alpha | 4,33 мг | 28 % |
Залізо | 2,7 мг | 15 % |
Калій | 1162 мг | 25 % |
Кальцій | 55 мг | 4 % |
Клітковина | 7,3 г | 26 % |
Натрій | 10 мг | 0,5 % |
Селен | 2,2 мг | 3,6 % |
Цинк | 0,39 мг | 3,5 % |
Цукор | 21 г | 52 % |
* Добову норму розраховано на основі дієти на 2000 калорій. |
Додатково
Додаткові дані
Термін придатності | 1 рік |
---|---|
Виробник | Mindal |
Термічна обробка | Сушені |
Оплата та пересилка
Способи оплати
- Онлайн-оплата платіжною карткою.
- Приват24.
- Готівкою у терміналі «Приватбанка».
- Післяплата (представникові «Нової Пошти»).
Способи поштової пересилки
- Нова Пошта